Inspiracje
Tonic Double Espresso
 
 
   Składniki:
  ✅Dużo lodu
  ✅Tonic
  ✅Podwójne espresso

   Pyszny orzeźwiający drink na bazie espresso przygotowywujemy wsypujac do szklanki lód 6-7  dużych kostek, następnie wlewamy tonicu do szklanki i  powoli dolewamy nasze podwójne espresso to pozwoli   nam uzyskać  efekt dwupoziomowości naszego drinka. Jeżeli  lubicie na koniec można dolać trochę ginu😉
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Malinowe Bubble Tea
 
 
   Składniki:
  ✅zaparzona i ostudzona czarna herbata
  ✅ugotowane kulki tapioki
  ✅sok z malin
  ✅lód
  ✅owoce do dekoracji
  ✅gruba słomka

   Tapioke gotujemy przez 30 minut w garnku, następnie odstawiamy do ostygnięcia i zalewamy zimną wodą. Tapioke po ostudzeniu, wyławiamy przez sitko i dajemy do pojemnika w którym zalewamy kulki sokiem i odstawiamy na 30-60 minut. Herbatę parzymy i odstawiamy do ostygnięcia. W wybranej szklance dodajemy kulki, lód, zalewamy herbatą, następnie sok, dekoracje i gotowe. Nasz napój idealnie sprawdzi się na ciepłe letnie dni.
 
 
 
 
 
 
 
 
 

PuErh z jabłkiem i cynamonem
 
 
   Składniki:
  ✅Czerwona herbata Pu-erh
  ✅Susz z jabłka
  ✅Cynomon

   Przygotowanie: Zaparzamy mieszankę czerwonej herbaty, jabłka i cynamonu i parzymy w 90°C przez 4-6minut.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Frappe Czekoladowo-Waniliowe
 
 
   Składniki:
  ✅potrójne espresso
  ✅mleko 200ml
  ✅lód
  ✅lody czekoladowe oraz waniliowe
  ✅wybrane dekoracje (syropy, przyprawy, bita śmietana, itd)

  Wszystkie nasze składniki dajemy do blendera. Następnie chwile czekamy na połączenie się składników. Po zmiksowaniu pozostaje nam tylko nalanie naszego frappe do szklanki i ozdobienie go śmietaną, syropem, przyprawami lub każda inna rzeczą jaką tylko chcecie(można puścić wodze fantazji).
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Orzechowe latte
 
 
   Składniki:
  ✅przyrządzona kawa latte
  ✅masło orzechowe
  ✅orzechy (kilka sztuk rozdrobnionych w moździerzu)
  ✅łyżeczka cukru trzcinowego
  ✅bita śmietana

  Przyrządzamy kawę i dodajmy do niej łyżeczkę masła orzechowego, które rozpuszczamy w kawie. Dodajemy cześć pokruszonych orzechów. Jeżeli jesteśmy fanami słodkiego to teraz jest ten moment żeby dosypać łyżeczkę cukru. Następnie możemy naszą kawę przyozdobić bitą śmietana i posypać resztką orzechów. Gotowe, tak jak mówiliśmy szybko, prosto i pysznie. W tym miejscu chcemy wam przypomnieć, że aktualnie trwa promocja (2+1) na nasze kawy prosto z Kolumbii i Nikaragui, warto zaopatrzyć się w nie już dziś i cieszyć się ich smakiem w swoim zaciszu domowym. Dziś to wszystko co dla was przygotowaliśmy. Życzymy pysznej kawy😊

 

 

 

 

Chcesz poznać więcej przepisów i inspiracji? Zapraszamy na nasze social media:

 MountainField 

 /mountain_field1

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl